Sommelier

Over François Geurds:
François Geurds Restaurant is een 2 Michelinsterren restaurant in Rotterdam. Chefkok en eigenaar, François Geurds staat met beide benen op de grond. Hij wil dan ook dat zijn team én de gasten zichzelf kunnen zijn. Of je nu komt in een driedelig pak of een goede jeans met sneakers: als je komt om te genieten en je te laten verrassen, staat onze deur voor jou open. En iedereen krijgt precies dezelfde behandeling.

François Geurds Restaurant 2 Michelinsterren telt 54 uiterst comfortabele draaistoelen en een ultraluxe bar met 8 zitplaatsen. Als het enige restaurant in Nederland beschikken we over een eigen smaaklaboratorium. Geen ingrediënt of gerecht blijft ongetest. Ook zijn we onder meer de bedenker van wine pairings door middel van QR-codes. De wijnkaart van François Geurds Restaurant, meervoudig bekroond met Best of Award of Excellence van Wine Spectator, beslaat maar liefst 1.350 referenties.

FG Food Labs is één Michelinster het is het tweede restaurant van François Geurds, gelegen in de Hofbogen. FG Food Labs staat bekend om zijn ontspannen sfeer, vergelijkbaar met die van een Spaanse bodega. De setting wordt gecompleteerd door hoge stoelen en een enorme bar waarboven Josélito, de beste ham ter wereld, hangt. De bar bij FG Food Labs is net zo populair als sommige bars in de beste restaurants van Barcelona en San Sebastián. Dit is de casa waar je je thuis voelt, thuis bij Familia Geurds.

Sommelier bij François Geurds:
Aan welke wijn denk jij als een gast vraagt om ‘rood, sappig, graag ook wat body, maar liever geen Nieuwe Wereld’? En aan welke bij het verzoek om ´wit, rijp en bloemig, zonder tonen van vanille of perzik´?

Profiel:

 • Je beschikt over leidinggevende ervaring en/of sommelier in het hogere segment;
 • Je hebt een passie voor wijnen en bent minimaal in het bezit van WSET2/3 of SDEN3. Bij voorkeur vinologenopleiding of gastronomisch sommelier
 • Je bent representatief, gastgericht en commercieel;
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je spreekt Nederlands, Engels en het liefst ook Duits

 

Bij FG Restaurant (2 Michelinsterren) in Rotterdam zijn we op zoek naar een (extra) sommelier. Van hem of haar verwachten we een brede, tevens actuele wijnkennis en een enthousiaste uitleg aan tafel. Hij of zij moet snel kunnen schakelen en moet het overzicht kunnen bewaken. Met ruim 1.300 referenties kun jij jouw wijnhart bij iedere service ophalen.

Verantwoordelijkheden:

 • Bevoorrading en beheer van de wijnkelder en/of klimaatkasten;
 • Samenstelling op peil houden van de wijncollectie en doorstroming;
 • Inkoop van wijnen;
 • Juiste calculatie van verkoopprijzen aan de hand van richtlijnen door de directie;
 • Op peil houden van de tekst van de wijnkaart (geen taalfouten, juiste schrijfwijze, jaargangwisseling, prijsveranderingen etc.);
 • Het maken van wijnarrangementen bij menu's;
 • De verkoop van wijnen in het restaurant.

 

Ben je geïnteresseerd om bij Francois Geurds Group te werken? Kijk gerust voor meer informatie op onze website. Stuur bij interesse je motivatiebrief en CV naar staff@fgrestaurant.nl of gebruik onderstaand formulier.

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime.

Solliciteer

Aanspreekvorm:   Mevrouw     De Heer
Voornaam/-letters:
Achternaam:
Telefoon: 
E-mail:
Eventuele cv dat u mee wilt sturen:
Bijlage: 
  (U kunt alleen PDF, Word en Excel bestanden en .JPG of .PNG uploaden)
Aanvulling: 
 
  Veiligheidscontrole Verplicht
Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 

velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.

     

(Na het verzenden komt u op een bedank-pagina)


Adres & Route

Food Labs by François Geurds
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Tel: +31 10 425 0520
E-mail: info@fgfoodlabs.nl