Dineren in sterrenrestaurant FG Restaurant: Laagdrempelig én koninklijk

Iedereen heeft zo zijn vooroordelen over het dineren in een sterrenrestaurant. De bijzondere gerechten zijn geweldig, de service sky-high en je moet alle etiquette kennen voor je het restaurant in je (mantel)pak binnenstapt. Dat de service en de gerechten een 10 waard zijn bij FG restaurant klopt, maar etiquette kennen en overdressed binnenkomen is helemaal niet nodig. “De ultieme beleving is waar het om gaat,” zegt sterrenchef François Geurds. “En iedereen mag van die beleving op zijn of haar manier genieten.” Een van onze gasten schreef na haar bezoek over haar ervaring tijdens haar eerste keer dineren in een sterrenzaak.

Het is een mooie zomeravond in augustus en het terras van FG Restaurant ziet er – ondanks de huidige omstandigheden – super uitnodigend uit. De medewerkers lopen het terras een aantal keer na om te kijken of alles klaar staat voor het diner. Elk detail moet kloppen, juist in coronatijd.

Vegan diner

Ik eet veganistisch en daarom is het altijd spannend als ik uit eten ga. Heeft FG Restaurant gedacht aan plantaardige gerechten? Toen ik telefonisch reserveerde, werd mij direct verzekerd dat de chef een compleet vegan menu bestaande uit negen gangen voor mij in petto heeft en ik me nergens zorgen over hoefde te maken. Dat stelde me direct gerust, want veganistisch eten betekent negen van de tien keer saaie gerechten in restaurants.

Alles behalve stijf

Bij binnenkomst wordt er netjes gevraagd of ik mijn handen wil desinfecteren en zelfs de unit hiervoor ziet er chique uit. Samen met mijn partner neem ik plaats. Het is bijzonder om te zien hoe natuurlijk de medewerkers van FG Restaurant samenwerken met elkaar. Ik ben nog nooit in een sterrenrestaurant geweest en het valt me op dat bij FG Restaurant de medewerkers alles behalve stijf zijn. Er wordt hier en daar een grapje gemaakt en tegelijkertijd word ik iedere keer weer positief verrast door de strakke service en de details waar ik nog nooit over na heb gedacht. Bijvoorbeeld toen de zoutdoos aan tafel werd gebracht, waarbij we de keuze hadden uit maar liefst twaalf verschillende soorten zout. Natuurlijk werd het favoriete zout van de chef aangewezen en waren wij vrij om alle soorten zout te proberen.
Ook de wijnsommelier weet mij en mijn partner precies te vertellen welke wijn bij onze gerechten past. Het geeft een zorgeloos gevoel geholpen te worden bij deze keuzes door de experts!

Gerechten met een verhaal

Ieder gerecht kent een verhaal, dat door de chef of één van zijn medewerkers bij ieder gerecht wordt verteld. Dat maakt eten bij François Geurds extra speciaal. Iedereen kan genieten van een lunch of diner bij François Geurds in FG Restaurant. Er is geen specifieke dresscode. François komt bij iedere gast aan tafel om vragen te beantwoorden, een gezellig praatje te maken en natuurlijk te kijken of hij de beloofde beleving heeft waar kunnen maken. Dat hebben hij en zijn team bij mij voor 100% voor elkaar gekregen. Ik heb genoten zonder het idee gehad te hebben anders te hebben gegeten. Nog vóór ik zelf realiseerde dat mijn glas leeg was, werd me gevraagd of ik nog iets wilde drinken.

Corona-proof zonder het te merken

De medewerkers van FG Restaurant hielden zich gedurende de avond perfect aan de regels voorgeschreven door het RIVM. Dit deden zij zo subtiel en gepast, dat dit op geen enkel moment een belemmering of afleiding is geweest. Mijn vooroordelen over eten in een sterrenrestaurant werden al in het eerste halfuur van tafel geveegd en vervangen door een fenomenaal, luxe diner met topservice in een restaurant dat ik bij iedereen aanbeveel.


vorige pagina